tiistai 21. heinäkuuta 2015

Sekavia lomatunnelmia


Laiska lomapäivä vaihtuu hitaasti jälleen yhteen laiskaan iltaan. En ole viimeisen muutaman päivän aikana tehnyt oikeastaan mitään. Vain ollut, nauttinut ja vaihtanut aamupäivällä toimistoni sängystä sohvalle ja takaisin. Ei herätyskelloa, ei aikatauluja, ei kalenteria, ei ketään kertomassa mitä pitäisi tehdä. Olen jatkuvasti sekaisin päivistä. Pidän tätä hyvänä merkkinä loman kulkemisesta hitaasti omalla painollaan rullaten.
Silti on ollut pakko suorittaa pakollisia ruokavarastoni täydennyksiä. Nopeita iskuja lähikauppaan vyöryen ja vauhdilla takaisin. Huomaamattomasti, kuin kameleontti. Pukeutunut vain mukaviin kotivaatteisiin ja välillä en jaksa edes pukeutua, vaan heiluttelen helikopteria ikkunan edes.. Ehkä en.
Huomaan hälyttävästi kaipaavani liikuntaa ja rommia. Rommivarastoni näyttää uhkaavasti kutistuvan ja yritykseni saada kaikenväriset ja kokoiset rommini lisääntymään keskenään on epäonnistunut. Kenties rommi on rasistinen alkoholi, mutta ainakaan vielä se ei ole sekaantunut viskiin.
Edellisviikon pitkän roadtripin jäljiltä olen kaivannut omaa aikaani, omaa tilaani hämmentävän paljon. Silti muutaman päivän boottauksen jäljiltä alan etäisesti kaipaamaan ihmisseuraa. Toistaiseksi olen koittanut kommunikoida puutarhassani vaeltavien muurahaisten, pienten hämähäkkien ja yhden mustarastaan kanssa. Nämäkin yritykseni ovat olleet melkoisen kehnoja, vaikkakin mustarastaalla olikin asiaa. Koitin soittaa sille Cat Stevensin Morning has Brokenia. Tiedättehän sitä biisiä jossa mustarastas on puhunut. Sain vain virneen ennenkuin mustapukuinen ystäväni päätti suunnata naapurini katolle. Se pitää naapurini katosta paljon.
Katsahdan kalenterini edenneen jo tiistain kohdalle. Hämmentävää. Lämmin ilta, muttei niin lämmin vieläkään että pääsisin riippumaton asennukseen. Pelkään näiden talkoiden jäävän tulevaan kesään. Mikään ei voita laiskaa tunnetta kun saa lämpimänä päivänä köllöttää puolialasti hammockissaan. Polttaa piippua ja nauttia kylmiä juomia kenties kirjan kera. Kenties parasta mitä voi housut jalassa tai kiltti päällä tehdä?
Päätän jatkaa downshiftausta vielä ainakin huomisen verran. Torstai olkoon toivoa täynnä.
Havaitsen mansikka coolerin ehtyvän ja piippunikin kaipaa täyttöä. Jäänpä siis toivottamaan hyvää kesää kaikille. Doctors order: Muistakaa nesteytys ja ihmiset ympärillänne ajoittaisten erakoitumisten jälkeen.
Ai kävin heittämässä frisbeetä. Ylväässä yksinäisyydessäni. Eli liikuntakin hoidettu, nyt hedonismia, tack.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti