torstai 19. toukokuuta 2016

Se nousee, se nousee, vai muuttuuko mikään?

Valtiovalta aikoo, ellei takki käänny epolettien kera jälleen.. Muuttaa alkoholilakia fiksumpaan suuntaan mm. nostamalla alkoholirajaa ruokakaupoissa ja tarjoamalla pienpanimoille 12% ulosmyyntioikeutta, sekä lukuisia, viimeinkin, ravintolaelämää helpottavaa sääntöä (vaan eipä näkynyt alkon sunnuntai aukioloaikoja vielä..). Nice.

Toisaalta voidaan todellisuudessa kysyä suosiiko mahdollinen päätös/tuleva laki vain makroteollisuutta, jos rajaa jää vain 5,5%? Kolmas epävarma seikka on luonnollisesti lonkero/limuviinapuolella. Tulevatko Breezerit Saleen siis? Ainoa varma asia on THL:n, EHYT&co paheksunta, lobbaus, pirun maalailu mediassa, kaduilla ja toreilla. Maalailu siitä millaiseen kaaokseen, anarkiaan, juoppohulluuteen, turmioon ja saatanaan tämä maa menee.
Koska olen talven raiskaama suomalainen, niin en näe tässäkään lievennyksessä mitään aihetta ilakointiin. Mietin perusnegatiivisesti jotakin kuivakan sarkastista läppää, jolla katkaista siivet ja tappaa koko aihe pystyyn?
Kuitenkin kun pilsneri ja hiivakakkuiset nisukaljat tulevat markettiin vähän rotevampina, niin se K(okoomus)kauppias haluaa siitäkin rotevan hinnan, katteen ja kerman kuohuineen, jolla rakastella ja onanoida koko pimeän talven ylitse.
Kotimaista pienpanimoliruakin voi sitten ostaa omalla pullolla ravintelin likaisista hanoista, tai jostakin jumalan selän takaa. Sieltä Turku-Helsinki tien maalaispitäjien navetoista katkeraan ylihintaan. Jotakin sellaista katkeraa, flättiä hiivakakkuista ipahtavaa, karamellinhavuista hiivaleipälientä, joka saapuu kenties modernisti liukuvärjätyllä etiketillä.
 Mut hei, taivaalle kiitos, että saan kohta ostaa oikeaa lonkeroa kaupasta, eikä niitä pelkästään niitä esanssisotkuisia kiljupohjaisia liemiä. Sekin varmaan kovempaan hintaan, mitä Alkossa. Hille laittaa lähialkot kostona kiinni viel kehä III:n ulkopuolelta. Bissen, lonkun ja limuviinan myynnillä kilpailu kun on heille iso pala ja paikka. Se siitä vuosien kokemuksesta, palvelusta, valikoimista ja asiantuntemuksesta monopolissa. Ei pärjää paikallisen Salen kesähessun kassapojun asiantuntemukselle, palvelulle ja valikoimille kaupata lonkkua ja nelosta.
Mut hei, onneks nettikaupoista ja Tallinnasta saa kaiken mitä ihminen tarvitsee päihtyäkseen. Aikoina, jolloin raha on kadonnut, kuin päivänsäde menninkäisen maailmasta. Hinta ratkaisee. Pint

----

Tai sitten näen tämän pienenä valona ja siinä, että valtiovalta ottaa vähän päätä pois puskasta. Oikeastaan olisin ymmärtänyt tämän touhun paremmin vaik heti kuntavaalien alla. Odotan naamioidaanko tässä nyt kansan silmissä vakuutuskuoret ja muut porvarihallituksen kovasti ajamat asiat? Etenkin hetkenä, jolloin media ei työnnä muuta kuin kaiken pelastavaa ja synneistä päästävää jääkiekkomaajoukkueen pyhää antia perinteisen klikkihuoraamisen lisäksi toki. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti